söndag 6 december 2020

Andra advent

De två ljusen i adventsstaken tänd som brukligt är. Trean och fyran är kvar att komma med i framtiden. Julafton i år en torsdag. Nyårsafton även det torsdag veckan därpå. Trettondagen onsdag 6 januari. Därefter är det påsken som kommer med sina helgdagar, skärtorsdag är 1 april.

Man inser med lätthet att 2-3 veckor vid jul/nyår kan det locka att lämna hemmet för en avkopplande vecka mm. Det är kommande vecka som FHM kommer med de råd vi alla ska följa de sedvanliga lovveckorna. Tydliggörande av vars och ens ansvar att inte medverka till ett förvärrande av Covid-19 belastning av vården i de områden vi avser att vistas på utanför hemregionen!
Ska bli intressant. Under våren hade vi en tvåtimmarsbegränsning en period. Är det nu Norrbotten som avråder just för de längre resorna inom regionen, ja det är ju avstånd där.

Några dagar med grymt gråväder har det varit. Plusgrader fortfarande, verkar hålla i sig så ännu en tid. Blir att ha rutinerna levande nu så man inte fastnar i det grå. 14 dagar till Vintersolståndet och återgången mot ljusare tider. 

Packar det försenade paketet med H0 vagnar och räls till storebror under kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar