torsdag 10 december 2020

10/24 - Nobeldagen

Stockholms och Sveriges stora visningsdag mot världen blev inte detta år. Oslo och Norges kände nog av det också.

2020 blev det lokalt utdelande diplom och medaljer världen över. Blir det snillen spekulerar och föreläsningar mm som låg i paketet runt Nobeldagen. Luciafirandet! Annorlunda blev mötet mellan Rinkebyskolan och Litteraturpristagaren. Musiken! Nu minns jag inte fler delar som hör till det annorlunda.

Långsamt närmar jag mig färdigställandet av julens och nyårets firande i hemmet. Fjorton dagar kvar till Julaftonens morgon och stillheten som ska vara. Barnbarnen får jag skapa julpaket till som ska levereras.

Visst är det tråkigt med de alltmer självklara åtgärderna för att smittan ska ha så litet spelrum som det går. Nu nere på "Hushållet" - De jag bor tillsammans med. Och/eller nära vän jag har sedan länge. Ny vän eller kärlek blir något av en anomali i sammanhanget. Då kommer en ny smittoväg in i livet, den som vi ska undvika. Vem har sagt att livet ska vara lätt.

Ta hand om dig och de dina. Vi jublar tillsammans när vi stoppat pandemin i soporna!   

Tillägg: Satt där högst upp i Konserthuset, första året, 1969, när jag studerade Arkeologi vid Stockholms universitet. Biljett via fakulteten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar