torsdag 3 december 2020

3/24

Journalisterna som bevakar FHM pressträffar. Ja ni vet dom där som har två standardfrågor som hävs ut i en lätt irriterad ton: Ansiktsmask (obligatoriskt för alla) och Ångrar ni inte ert ställningstagande (i förhållande till att ni inte stängde till allt). 

Sakligt redovisas myndigheternas agerande och kopplingen till diskussioner med olika departement som har övergripande ansvar i vanliga fall, inklusive regeringens syn och beslut. Nu glömde jag att regionerna ansvarar för sjukvården och kommunerna får viktiga delar av omsorgen om oss alla. Nu skriver journalisterna "Regeringens ansvar" om allt. Man kan tro de är avlönade av centraliseringssträvande borgerliga politiker. De som vill slippa ansvar nu i bräckliga tider.

Härligt nog har de skolor som mot betalning drivs av aktiebolag motsv. med vinst som krav hamnat i en viktig debatt med skönt motstånd från närmast hela spektrumet av debattlystna och andra tyckare. Friskolornas företrädare och ägare tycker närmast synd om sig själva för tillfället. De borgerliga partierna står betongfast i dagens villkor, inte deras väljare. Här är riksdagen helt i otakt med det den gemene väljaren anser.

Fotboll även i afton, tidig och sen match ger avkoppling. Följer samtidigt progressiva amerikaner på webben. Bidens bemanning av tänkta ministrar och ledande tjänstemän möter kompakt kritik. Man ser Obamas åtta år vid makten komma åter. Arbetarna och medelklass kommer åter/fortsatt få vara kvar i usla livsvillkor. Demokraterna är inte lösningen med den därmed förda politiken. Behovet av än mer gräsrotsaktivism ses som nödvändig och en väg att få igenom radikala lösningar. Det har varit avgörande inslag för demokraternas vinster i det senaste valet. Representanthuset, the House, med sina tvååriga mandatperioder och delstatssenaterna är där striden kommer att märkas med sina folkvalda.

Senaten kan vinnas vid det omval, ingen fick mer än 50% av kandidaterna, i Georgia. Då ska båda vinnas av demokrater. Då finns inte en formell bromskloss kvar. Men demokraterna kan mycket väl fortsätta med att inte föra fram progressiva förslag från Huset.

Ni får själva söka på Youtube efter progressiva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar