lördag 5 december 2020

5/24

Eftermiddagen mot sitt slut. Fylld av svenska skidframgångar och  europeiska fotbollsmatcher. En vanlig göraingetdag som vi alla kan behöva i det tätnande mörkret.

Jublande svenska skidskyttedamer höll föredömligt Covid-19 avstånd. Det gjorde inte 2a  och 3e laget i det loppet.

 Dagens avvikelse från hemmet är den nödvändiga promenaden till Kistas bibliotek. Fastän det finns ett utbud av digitaliserade böcker att låna är den tryckta boken ett skönare medium.

Edit: 
En kommentar till månadens genomgång av kapitalet. Förra månadens nedgång återtaget fullt ut och med råge. Får se vid årsskiftet hur svängningar under 2020 följt Covid-19 och staters och andras förödande pengatillskott till företagens aktiekapital. Även den lille delägaren av fonder ser utfallet. Däremot är skyddet av både de arbetande och mindre företag högst olika i världen. USA ser inte alls den enskilde som den staten skall värna. Tillträdande president har hittills presenterat ledande ministrar och politiskt tillsatta tjänstemän som enkelt kan beskrivas som typiska för den Obamadministration som ledde vägen till valet av Trump 2016. Tapp av platser i the House och den i Georgia möjliga vinsten av en 50-50 ställning i Senaten med utslagsröst genom VP Kamala Harris ger ett fortsatt jobbigt läge även det.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar