tisdag 15 december 2020

15/24 - Fars födelsedag 1922

Far var en av alla som kom att leva under landets tid från fattig land till ett rikt post-industriellt välfärdsland. Han var en socialdemokrat som inte slutade kritisera det som han såg som dåliga beslut lokalt och i riket. En ofta publicerad insändarskribent. 

Dagens sorterings- och städinsats inte alls så lyckad. Men nästan fixat en horisontell yta. Bara det. Det ligger lite oväntade fynd, det som borde ha tagits hand om strax innan pandemin förvred allt i vår tillvaro.

Nåväl några timmar per dag kommer att fixa det. Pepparkaksdegen tål säkert en dag till efter bäst före datum på förpackningen. Just köksbordet är viktigt i sammanhanget. Inhandlat på Domus i Örebro, överlevt alla år med barn och nu barnbarn. Ett utmärkt bakbord! Ja, olika hantverk har det burit plats för. Årets insats med dioramor har det varit det bästa!

Coronakommissionen lämnade en första delrapport idag. Den ska lämna slutrapport 2022. Blir till att läsa den. Delrapporten kan säkert användas av alla parter för att se sig som de bästa att fixa äldrevården som var den första del som var särskilt angelägen. Många sitter nog med Svarte Petter.

Lämnar för dagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar