fredag 4 december 2020

4/24

Derbyt i Berlin rullar på tv:n. Herta Berlin går mot seger i kväll. Union Berlin hämmas av att bara vara tio på plan efter en utvisning.

Fredagen blev en kollektivtrafikdag. Ingen trängsel på använda trafikmedel. Hämtade gammal M-räls att delvis sända norröver till storebror fast i analogträsket. Han har fixat en körvänlig bana som ska utökas något. 

Liselotte hembageri vid Odenplan besöktes. Matbröd och lite godisbröd till helgen inhandlades. Besök där sker vanligen på fredagarna numera. När Länsarbetsnämnden låg vid Spökparken var det oftare att kaffebrödet inhandlades där. 

Kista bibliotek besöktes och den danska deckaren lämnades åter. Den utlånade boken översatt till engelska och utlånad som sådan. Läst fler av Sara Blaedel i engelsk översättning. Behöver leta rätt på den danska originalutgåvan. Är lite biege att inte läsa på originalspråket.

Dagen började med att regeringen redovisade att covidvaccinet ska vara gratis för de som vill ha det. "Pengar ska inte vara ett hinder för den enskilde". Och " regionerna har en vana vid att hantera vaccinationer och har en organisation för det som ska användas". "FHM har i samverkan tydliggjort prioriteringen som ska användas när godkända vacciner finns att administreras". Greppet är kopplat på Regionerna, undrar om Region Stockholm kommer att åter konstra? 

Ska bli intressant att se hur suget efter att vaccinera sig kommer att utvecklas under 2021. I dagarna en hel del som skriver om sin ängsla eller avståndstagande från vaccination. Det kommer att ta tid innan vi fått tillräckligt för att vi samtliga kan vara aktuella för injektionen.

Ta hand om er vänner!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar