lördag 9 januari 2021

9/365

 


Wenngarns slott i lördagens bleka men dock solsken. Den bjudna soppbuffén alldeles utmärkt. Dottern hade fixat bil och skjutsade ut till barndomens slott. Det som åter är i gott skick och numera en del i ett växande lokalsamhälle. Bristen på bostäder möttes av nybyggnation och satsning på lokaler för olika verksamheter. År det 10 år sedan det kom igång? 

Minns fortfarande 50-talets jular hos morfar John. Fester för personal och intagna firades i sporthallen. Nån gång blev det till att pulsa i snön hem till slottet. Snöstormen hade slagit till.

Resan gick idag vidare till mors och hennes föräldrars grav i Sigtuna. Är ett år sen sist. Pandemin har satt stopp för det. Några nya gravstenar har kommit till i kvarteret under året. Det märks att kvarteret togs i bruk för femtio år sedan. Gravenrätten är väl vanligen på 25 år, Mor begravdes 2014, vi får se hur det blir i framtiden.
Dagens resa därmed god för både minnena och dagens upplevelse. 

IKEA i Barkarby blev avslutande mål. Hyfsat insläpp, inte så hetsigt som det kan vara. Vi fick båda köpt det nödvändiga och testat möjliga inköp till senare.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar