söndag 17 januari 2021

17/365 - Söndag

Överlevde Specialagendas utfrågning kring Äldre och Coronapandemin detta första år. En synnerligen dålig aktivitet. Om vi skulle kunna få mer kunskap och förståelse blev det en miss. Skuld blandat med dödstal var med i frågebatteriet från journalisternas sida. Det var ett missgrepp. Anders Tegnell, Stefan Löfven och Lena Hallengren klarade av det med glans. Men det var svårt att se vad mycket mer kunskap journalisterna kunde bibringa oss. Regionrådet Magnusson, M, i Västra Götaland och Äldreborgarrådet Slottner, KD, i Stockholm stad gled lätt förbi. Finns mycket som inte kom fram om deras ansvar och handlande. Bättre pålästa journalister hade krävts för att få fram deras handlande. Nu fick de för lätt gömma sig bakom att det kom så hastigt på. 
Vi får hoppas att Coronakommissionens fortsatta arbeta kan gräva fram mer för att få en beredskap om pandemin kommer. Då kan vi kanske även få mer än 4 dagars förbrukningvaror i samban med stor katastrof i Region Stockholm.

Paret John och Hanna boende i Vollsjö och Fränninge har nått vägs ände. Avslutat levernet och barnen på väg ut i livet. Sjuklig och skattefri var noteringen om änkan Hanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar