tisdag 9 juni 2020

Dag 90

Räknar nu 11 mars som dag 1. Den dag då vi hade det första dödsfallet i Covid-19 i landet. 1 februari blev sjukdomen klassad som samhällsfarlig av regeringen.
12 mars började den första lagfästa begränsningen gälla, den om högst 500 personer vid ett möte mm. Då hade redan råd och rekommendationer meddelats tidigare av Folkhälsomyndigheten.
Letade fram pressträffar som regeringen hållit då i början av mars.
Finansregionrådets hundradagarsmått utgår troligen från en träff mellan socialstyrelsen och regionerna om samordning av nödvändiga material. Inte helt fel att ha det måttet i hennes roll.

I dag har jag firat att det nu är fyra år sedan jag flyttade in i den nybyggda lägenheten i Kista torn 2. Ett något ensamt firande i år. Men det får gå. Ser fram emot kommande möten med familj och vänner. Faktiskt var det tänkt att redan 11 mars och 14 mars träffa familjen i omgångar i anledning av födelsedagen.

Pandemin har vänt upp och ned på mycket i världen. Länders olika åtgärder har tagits emot olika av människorna. Uthålligheten vi har med åtgärderna har varit olika. Sveriges öppna förhållningssätt vållar bekymmer. Dock är vi ju en hyfsat stor de av befolkningen som bör vara mer försiktiga i möten mm.

Den utökade provtagningen som varit i drift i juni ger siffror på pandemins omfattning utan att i sig öka IVA-inläggning. Det senare den tydligaste indikatorn på pandemins elakheter. Men hur ska den nya siffrorna relateras till.

Ta hand om er vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar