söndag 21 juni 2020

21 juni - Johannes döparens dag

Kyrkoåret har numera söndagen efter midsommardagen att fira Johannes döparen på. Då Johannes enligt bibeln föddes ett halvår före Jesus firades han tidigare den 24 juni! Kyrkan har sedan urminnes tider på olika sätt anpassat sig, enligt det romerska rikets sedvana, till att använda sig av olika folkliga sedvanor när dessa kunde omformas till kyrkliga firanden. Släktforskare får emellanåt söka efter t.ex födelsedagar då den hänt på den helige NN dag. Datum för när den dagen inträffade är nu enkelt åtkomligt via webben.

Stadens bibliotek i Kista är föredömligt öppet idag. Det enligt villkoren fastighetsägaren ställt på verksamheterna i Gallerian. Nu i Covid-tider har för all del öppethållandet reducerats betydligt i vår Galleria. Dagbefolkningen, de drygt 33000 som inpendlar till arbetsområdet i Kista, sitter mest hemma och arbetar via olika datorbaserade aktiviteter. Klart att kundunderlaget är reducerat. Vi i stadsdelen Kista är ca 13000 inv¨nare. Området Rinkeby Kista är på drygt 50000 invånare.
Kista äng är det område som står i tur att bebyggas med bostäder och förskola/skola. 1600 nya bostäder som ännu väntar på byggstart, nu försenat 2 år, byggherrarna avvaktar.

Håll ut och håll i Vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar