måndag 29 juni 2020

29 juni - Efter nederbörd och åska nattetid

Eftermiddagen har lyckosamt torkat nattens väta från ytan. Nattens vakna tid återbetalades med förmiddagslur. Saknar inte de för varma dagarna. De har gjort effektiv nedtrappning av dagliga aktiviteter. Valet av tid för genomförande av dagens promenad knepig. Morgontiden inte min tid. Förmiddag ok, med resultat av sjöblöt. Kvällsturen och kvällsfikan inkräktar på varandra i njutbarhet. Nog raljerat om det.
Vidtar sökning i tidigaste husförhörslängden i Frenninge 1813-18. Ej funnit de två jag sökt. Någonstans har de funnits i Mellanskåne i intervallet 1787 - 1824. Mannens födelse finns noterad i Dop och födelseboken för Frenninge 1800. Kvinnan är äldre och har ett flickebarn. Jakten pågår i intervallet samtidigt som andra släktingar får sin tid kartlagd. Sökning i rakt nedstigande led eller i varje horisontellt segment. Båda behövs, men oavsett är det många människoöden att lära känna. Fortfarande är två intressanta sökningar på tapeten. En på fars sida, där vi rör oss i tiden sent 1600-tal fram till mitten av 1700-tal. En på mors sida där DNA-träff gett mer i utvandrarnas USA. Men var är kopplingen mellan våra anor. Nån stans i Småland på tidigt 1800-tal finns kopplingen vi letar från olika håll.

Nu räknar vi tresiffrigt försiktighetsleverne. Försöker enl ovan bedriva viss utevistelse. Sociala mediers möjligheter används flitigt. Till aftonen tar jag tag i målarpenseln och rostmålar ännu en laddning Märklinräls. Det har varit väl länge sen.

Håll ut och håll i vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar