måndag 2 november 2020

2 november - ett år med politiken i USA. Election Eve

Det var redan mellanvalsåret 2018 som startade intresset. Det räckte inte med att följa den magra svenska rapporteringen som mer var den som fångade topparna i händelserna. Inga sammanhang alls.
The Squad steg in och ökade intresset för allt som kunde hända. Ett partiväsende som är sitt eget dyker upp. Där ryms ett spektra av åsikter inom varje. Över tid har de förändrats mer än europeiska partier. Det bastanta tvåpartisystemet och därtill kostnaden att vara ett parti att delta i valen är sådant att vänster progressiva ser knytningen till demokraterna som oundvikligt att få en förändring. Förfärligt tydligt i primärvalen inför årets val. 
Årets start var kraftfullt för progressiva och dörrknackningsaktiviteterna omfattande inom deras kretsar. Bara att gå tillbaka i arkiven och kolla.
Covid -19 Ändrade spelplanen för alla inblandade. Demokraternas Biden blev det dom säkrade med. Republikanerna är i händerna på Trump. 2016 års miss av valundersökarna spökar stort. Märks i kommentarerna från alla håll. Utom från Trump. 
När förtidsröstningarna nu är avslutade så är det vanligt med ett utfall högre än valet 2016!

Det har varit lärorikt att följa näst intill en mandatperiod och sånt som händer i kongressen och de valdas aktiviteter. Kommande period är det dags att dyka ned i en delstat och följa vad som händer i en sådan. Delstaten påverkar månne mer den enskildes liv och leverne. Tips på en intressant delstat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar