onsdag 20 april 2022

Några dagar efter påsk

Rysslands angrepp på Ukraina fortsätter intensivt. Civilbefolkningens lidande oändligt. Flykten från kriget är i miljoner. Flest internt, Europa möter upp. Världen i övrigt har jag inget grepp om.
Rysk omgruppering mot östra Ukraina verkar genomförd. Donbass huvudmål nu? Hur kommer deras taktik att spelas ut nu.
NATO sitter stilla. Medlemsländerna och även Sverige lättade på börsen och öppnade magasinen att förse Ukraina med behovsförda materiel. Leveranser sker till ej redovisade platser. Säkert kända av press och motståndaren. Logistiken inom Ukraina pratas det inte mycket om. Järnvägens betydelse lyfts fram i den pågående striden. Ta fram den gamla skolatlasen och studera den.

Kvällen ägnades åt att justera anfädernas uppgifter i Disgen. Kommer att pågå under en längre tid. Flyttade över med Gedcomfil från Ancestry. "Disgenorter" ska ersätta texten från Ancestry.
För kvällen noterar jag att bröderna Anders Asp, 1768-1809 och Johan Grip, 1762-1808 är krigets offer i 1808-09 års krig. Anders dör på Norrtälje sjukhus och Johan i Finland. Anders är min ana, på mormors sida, och efterlämnar fru och tre söner. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar