söndag 6 juni 2021

6 juni - Nationaldagen

Ännu en härlig försommarkväll får avsluta nationaldagen. Märker att jag avstått från att skriva under en fjortondagarsperiod. Kan bero på att jag både sett på viktigare idrottssändningar och sökt nattlägret i en tidigare timme.

Familjen når samtidigt vaccinationsnålens möten. De äldre nu instigna i den skyddade skaran. Barnen snart med en första dos att glädjas åt. Dröjer nog till september innan barnen är i skaran. Äldsta barnbarnet, ja när kan -00 gruppen vara med i vår skara.

Dagarna har mer ägnats åt att läsa böcker att nöjas av. Arkivhandlingar har fått vila även om det gått att fuska genom att ta med forskning från andra av släktens forskningsintresserade. Det är lite knepigt med de boende i USA, mest för att dubbelkoll av infon är svårare att göra. Även om det finns mycket info att ta del av. 

Så har Bejeroth dykt upp i diskussionen kring landets narkotikalagstiftning. Enligt mig en skitstövel i sin gärning. Ska läsa lite av senare tids texter för att se vad som är vad. Det är inte minst den i USA pågående liberaliseringen av mariujanabruk som börjar smitta av sig. I USA handlar mycket om rättssystemet och den tydliga överrepresentationen av färgade som döms till böter och fängelse i förhållande till de vita brukarna! Finns anledning att fundera över hur brukare och missbrukare oavsett drog ska vårdas eller straffas. Kan se att vi alltid haft en gråzon i detta landet i förhållande till bruk och missbruk. Därtill villkor som inte alltid gynnat rehabiliteringen. Ofta mer straffinriktat. Nåväl kan bli mer skrivet




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar