måndag 15 mars 2021

14 mars - 365 - Pi-dagen

Tog mig lite fri tid runt födelsedagen. Videomöte med syskonen, en skön stund med snack. Barnen kom med på olika sätt. Dottern här på lunch och snack dagen efter. Blev mer intressant än vi båda tänkt. En möjlig ommöblering för att få sovrummet till en lugn oas tål att jobba vidare med.. Dispositionen vid inflytten kan justeras.

Söndagen förstörd av feber, sedvanligt med en dag som sedan avklingat till dagen efter. Noterar att trots Covidens järngrepp kan en dag kännas som förspilld. Läste ut Simon Scarrows senaste. Missade den före, laddad från bibblan att läsa. Svårt för att läsa via plattan. Ljudbok fortfarande avigt. Minns radions bokföljetonger med glädje. Då satte man av den kvart som behövdes.

Hanna Enefalks "Svenskarna och deras kyrkor" ligger för läsning. Anfäder anlitades för utsmyckning i skånska kyrkor på sent 1700-tal. Löfbergarna var skickliga hantverkare i generationerna efter. Några emigranter förde det vidare i USA som entreprenörer.

Coviden har åter fångat in släktingar med sitt smittämne. Ju närmare vi nu närmar oss genomförda vaccinationer känns det kärvt och onödigt. Klä er så smittskyddande det går. Och det säkra: Håll ut, håll i och håll avstånd. Bubblan det pratas om är en del i det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar