måndag 1 mars 2021

1 mars / 365 - Åtta dagar sedan sist

När man nu varit tyst här i snart en vecka snurrar en del kommentarer på Facebook och Twitter om det som händer i stort och smått. 

Ägnade en stor del av tiden att kartlägga min farfars bror Axel Ferdinands andra hustru Anna Viktoria Perssons anfäder. Hennes farmor Hanna Larsdotter var skriven som lösdriverska när fader Magnus föddes utom äktenskapet. Som vanligt under 1800-talet överlever större delen av barnaskaran. Det blir därmed en hel del personer att kolla. Måste därmed begränsa i kartläggningen även om det tar emot. Dessvärre så flyttar huvudpersonerna ofta inom och mellan församlingarna. 

Roligt är det.

Ska koncentrera mig på två adelspersoner nu för att se om jag kan få fatt på anfäderna Weiss tillvaro under tidigt 1700-tal.

Februari har varit årsmötenas månad. Både dagtid och kvällstid. Mars bjuder på några till. Revisor och protokolljusterare har varit uppdragen som landat hittills. 

Pandemin rasar oförtrutet i världen. Vaccinationerna sedan årsskiftet verkar ge verkan. Andelen äldre som drabbas minskar i landet. Hur andra länder ser ut i sammanhangen har jag inte kollat. 

Stockholms skolor har sportlov. Kommande vecka ska gymnasierna vara stängda med distansundervisning. Vi funderar över spridning, innevarande vecka ökar inläggning på sjukhus dock?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar