torsdag 3 september 2020

3 september - Högertrafikens införande eller Frankrike och Storbritannien ställer äntligen upp i kampen.

En heldagsresa i Järnbärarland, besök som var för länge sen eller "den vägen tar jag sen". Tänk att över tid inte ta sig tiden. Men inget ovanligt. Barnen fick emellanåt del av vårt kulturarv på de många semesterresorna. Skymtar fram nu att det finns en glädje av att det blev gjort.

Upplevelsen nere vid Stureplan morgonen 3 september är svår att ge nu. Men visst var det kul nere vid SVT:s kamerabil och direktsändningen när bilarna bytte från vänster till höger. Sen skulle de stå stilla nån timme. Mycket folk. På nåt sätt ett antiklimax, var det så lite som behövdes. Snacka om folkbildningen att inse och förstå att nu skulle det vara bra att göra rätt i högertrafiken. 

30-talet är i historien svår att förstå. Alltför mycket inriktat på den egna nationens utveckling, sk starka personligheter ville ha det just som jag vill. Några förändringar från tidigare skapar oro och osäkerhet. Folket i allmänhet kämpar för att få ett drägligt liv. Demokratierna ställde sig emot diktaturen i Tyskland som invaderat flera stater tidigare. Tysklands gräns mot väst konfliktytan! Diktaturerna i Italien, Spanien och Sovjetunionen lät de vara. Se där 3 september. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar