söndag 5 juli 2020

5 juli - Arbetshelg?

Fixade äntligen rostmålningen av C-räls med SSM rekommenderade färg för huvudlinjen. Det blir till den slinga som behövs hemma för 2R/3R körning, Inväntar ett av de särskilda USA-loken som var avsedda för de allierades behov efter d-dagens fortsatta avancemang. Järnvägens infrastruktur var ett av huvudmålen i de förberedande bombningarna och efterföljande flyganfall. Sabotagen hade dessa som viktiga mål. Därav lok och vagnbristen.
Hade en arbetskamrat som i krigets slutskede i öst var med om att även han som barn sattes in att röja för att få fungerande järnvägslinjer i stånd. Det är tyvärr en missad chans att få veta mer.

Att få verifierat personer och släktsamband i första hälften av 1700-talet var svårt denna helg. Måste lära mig hanteringen av bouppteckningarna. Dagens bouppteckning enkel, som mors då när jag ordnade den. Digitalt över förväntan. Fasters var tidigare lite överraskande långsam. Släkten till första maken konstrade om just den första bouppteckningen. Det hade de inget för. Nån gång ska jag dra den fascinerande upptäckten av den ingifta släkten på fasters sida. Ett kort samtal mellan vänner i ett helt annat sammanhang gav oväntat resultat och ett fotoalbum en ny mer rätt ägare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar