tisdag 28 juli 2020

28 juli Högsommaren mot sitt slut

Dagen avslutas med mulet och regnskurar. hyfsad värme så det känns lättfuktigt. Nåväl inte ovanligt för årstiden.
Sen sist en tur i Uppland till både #Faringe station i Näsby och #Modelljärnvägens hus i Söderby, Alunda. Väg 288 från Uppsala och E4 i motorvägsskepnad. Borta är den långa färden i Uppsala med trafikljus i otal. Det släppte lagom till infarten till Ärna flygfält. Rakan mot Gottsunda var populär både för fortkörare och trafikpolisen som vinkade in vid några kända platser. Småsamhällena upp mot Gävle hade ett flertal trevliga ställen att stanna vid. Motorvägens dragning har inte på samma sätt präntats in i mitt medvetande.
Jordbrukets sommararbete med höskörd påminde de vita plastomslutna balarna om. Tiden för hästdragen släpräfsa är synnerligen förbi tillsammans med hässjorna med all hö att torka, Skördetröska var ute för tidigt avverkning av för mig okänt gräs.
Sommarens enda längre utfärd för min del än så länge. En skön avvikelse från de halvmillånga promenaderna i Kista med omnejd.
Idag är det underhåll på Ancestry under svensk dagtid, dvs nattetid i USA. Blir inget letat och påfyllt i anfädernas förteckning. Dagens släktingar är emellanåt lika svåra att få reda på. Har några som ska kontaktas för att komplettera Kusiner och tremänningar med barn och barnbarn. Förr kunde man förvånas över att de äldre häll ordning på dessa viktiga människor i ens dagliga liv.
Blir att lyssna på strömmande nyheter från USA i Covid-19 tid.
MJ-dioramorna är den praktiska sysselsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar