onsdag 1 juli 2020

1 juli 2020 - alla dessa masker

Är förundrad över den publika ansiktsmaskens politisering i USA. Kollade idag på CDC:s hemsida. De skriver tämligen harmlöst om att man ska använda den när man befinner sig utanför hemmet. Ni får läsa det själva.
I alla länder verkar det finnas en bakomliggande tidig brist på de skyddsmasker sjukvård och omsorg är i behov av. Lite slit mellan alla länder innan det nu verkar ha lugnat sig. Här i Sverige var regioner och kommuner till förstone oeniga om tillförsel. Undrar hur det ser ut idag nu när vi kommit i ett platåläge i pandemins varande.

USA har hamnat i ett läge där ansiktsmasken, eller snarare att inte bära en sådan är ett ställningstagande för presidenten och hans politik. Markerar Trump mot CDC:s vetenskapligt grundade rekommendationer.
Att verka för att bära ansiktsmask är det den enda gemensamma åtgärd som finns. Välfärdssystemet är magert, det är inte givet att jag får kompensation för sjukfrånvaron. Snarare har gemene man mist allt då 40 miljoner blivit arbetslösa och därmed mist sjukvårdsförmåner av alla de slag.
Kombinerat med Lockdown från mars till i dagarna är det en svår tid. Du ska även läsa in att varje delstat har sitt sätt att hantera sin egen lagstiftning. USA och minst 50 stater och territorier är självständiga enheter. Hm, känns igen med regioner och kommuner, dock utan lagstiftande makt.

Hur som helst. Sköt om er vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar