måndag 8 februari 2021

8 feb Litteraturmåndag

 Kopierar från Facebook dagens inlägg:

Dagens två böcker avslutade. Danskan Sara Blaedels "Den tredje systerns" avslutar trilogin om Ilka och jakten på sanningen om hennes far i USA. Trevlig spänningsläsning.
Den biografiska boken "Makt - lös" av Mona Sahlin i samarbete med Henrik Johnsson lyfter in oss i Sverige och tiden från hennes avgång som partiledare fram till nutiden. Intressant är att kombinera den med Veronika Palms "Systerskap". De båda tangerar varandra i livet under de senaste tjugo åren.
Monas berättelse fyller på sånt som passerad i media. Om behovet av de nära vännerna för att få stadga i livet.
Jag får en minnesbild när journalister ringde till föräldrahemmet och ville ha kommentarer från styvfar om en lavinolycka i Frankrike sent 60-tal. Han jobbade på en resebyrå. Jag bad dom att flyga och fara och inte ringa hemmet om sådant som gällde hans arbete. Dom la av efter några utskällningar från undertecknad.
En bok att läsa vänner!

Ser att några av släktingar med Ancestryträd fyllt på idogt med nya personer. Tvekar att plocka in till mitt träd. Ska börja ordna mitt i Disgen som ser lite anskrämligt ut. 
I morgon går presentpaketet till födelsedagsbarnen Liv 4 år på lördag den 13 och Hedda 7 år på måndag den 15.

Så får vi fortsätta vara varliga. Ännu inte inkallad till vaccination på vårdcentralen, Ser att en och annan av vännerna fått sina doser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar