fredag 5 juni 2020

Dag nn +6

För att travestera ett finansregionråd, 99 dagar sedan det började i regionen.
Idag kom dottern och vi gick en promenad i våra hemtrakter. Det är några år sedan barnen i olika omgångar lämnade stadsdelen för egna äventyr.
Vi pratade om vad som var då i deras barndom och den förändring som skett på olika ställen. Arbetsområdet där som hus byggts och även rivits för att ge plats åt nytt igen. Vi kan komma ihåg den orörda skogs och ängsmark som fortfarande fanns. Men med vetskap om de planer som var och fortfarande är.
Mest omvälvande är egentligen att bostadshus nu ersatt kontorshusen som ursprungligen fanns i planen. ABC-stadens mönster bryts upp. I praktiken uppbrutet sedan starten då Arbete och Bostad inte blev synonymen som avsågs. Vi bor och arbetar i samma del av staden. Centrum med service har fått kämpa på sedan dess. Vår stadsdel tvingades av byggeneralen och staden till att ha den service som krävdes redan då vi flyttade in. Centrumbildningarna har haft olika förmågor att leva upp. Staden, Regionen, som det nu heter och Staten har alla dragit sig undan det serviceuppdrag med lokal närvaro till människornas båtnad.
Det blev en avslutande fika på takterrassen sittandes i den nya sittgruppen med mjuka kuddar. Blev många pluspoäng med den.

Sköt om er vänner! #Covid-19 lurar runt oss alla. Siffrorna visar att vi måste fixa det med god sammanhållning mot målet att gå friska ut ur pandemin. ❤🚂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar